MUSEUOBERT

Museuobert ha sigut un repte personal de Coeli. Durant el confinament hem ofert els nostres serveis als museus catalans que ho necessitaven.

En menys d’un mes hem fet la migració de gairebé 100000 registres de 20 museus que feien servir bases de dades diferents. Museuobert és una eina que vam posar a disposició dels museus catalans per difondre les sebes col·leccions de manera ràpida i senzilla.

Cadascun d’ells va escollir la informació que volia mostrar: una imatge amb una breu descripció de l’objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l’exhaustivitat.

El projecte ha tingut una molt bona resposta per part de museus i usuaris, segueix viu i va creixent.

COAC

El portal arquitecturacatalana.cat del COAC

El Col·legi d’Arquitectes va estrenar la seva web arquitecturacatalana.cat, amb l’objectiu de fer accessible el patrimoni arquitectònic català tant als arquitectes com a la ciutadania.

Des de Coeli, conjuntament amb Nubilum, es van integrar, unificar i normalitzar varies fonts de dades d’arquitectura que ja existien, vinculant obres, arquitectes i recursos documentals de la biblioteca i de l’arxiu del COAC.
Coeli, a part d’això, també va permetre la gestió i la creació de tots els continguts del portal web.

Arquitecturacatalana.cat difón prop de 2.000 obres corresponents a 1.200 arquitectes i estudis d’arquitectura. Està previst que se segueixi enriquint tant amb obra contemporània recent com amb més exemples del passat.

Ateneu Barcelonès

Testimonis artístics

L’Ateneu Barcelonès, associació cultural catalana de més de 150 anys d’història, compta amb un conjunt d’obres d’art de gran valor artístic i patrimonial.

Per fer difusió d’aquest llegat, l’Ateneu publicava les obres a través del seu gestor web. Aquesta plataforma no permetia visualitzar en un espai la totalitat de l’obra artística de la institució, ni afavoria la sincronització amb la base de dades d’objectes.

Gràcies al desenvolupament de Coeli, els Testimonis Artístics de l’Ateneu Barcelonès es difonen, gestionen i visibilitzen de manera global.

Institut de Cultura de Barcelona

Projecte col·leccions obertes

L’Institut de cultura de Barcelona desenvolupa el projecte de Col·leccions obertes com un pas més enllà de publicar la col·lecció en línia, ja que posa a l’abast dels desenvolupadors la informació de les peces dels museus per tal que les puguin incorporar als seus projectes (apps, webs…) i millorar-ne la difusió.

Gràcies al projecte de Col·leccions obertes es pot accedir a aquesta informació (tant a les metadades com als objectes digitals) emprant una senzilla API, de manera que la informació associada a les peces pot ser fàcilment recuperada i sempre roman actualitzada.

Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya

Patrimoni material i immaterial

L’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (IPEC) preserva una immensa quantitat d’informació i evidències vives de la cultura catalana, tant material com immaterial.

Mitjançant Coeli, l’IPEC fa públic el seu catàleg a la xarxa sense necessitat d’extreure, duplicar o alterar les dades originals ni modificar els seus fluxos de treball.

El catàleg web es sincronitza automàticament amb l’eina de gestió de col·leccions de l’IPEC, mantenint tota la seva riquesa descriptiva, mentre utilitza les eines d’optimització web de Coeli.

CRAI. Universitat de Barcelona

Thesaurus de la Universitat de Barcelona (THUB)

El Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona (CRAI UB) publica el Thesaurus de la Universitat de Barcelona des del 1993.

A través de Coeli, s’ha fet una remodelació tecnològica on el tesaurus es publica en un entorn basat en la norma ISO 25964, en SKOS i orientat a la publicació en Linked Open Data, que integra la cerca de matèries de qualsevol dels repositoris o catàlegs de la UB.

D’aquesta manera, el THUB es pot consultar en línia amb trets innovadors i basat en estàndards descriptius i d’interoperabilitat.