Santa Eulalia

Arxiu històric de vestits i disseny de moda

Santa Eulalia, botiga de moda i sastreria d’home de Barcelona, va obrir l’arxiu històric online com a celebració del seu 175è aniversari.

Des de Coeli, juntament amb Nubilum, es van preparar les fitxes, es van normalitzar els vocabularis controlats, es va gestionar el tesaurus específic per a vestimenta, es va adaptar el disseny i finalment es va insertar la col·lecció dins el web de Santa Eulalia.

La col·lecció va sortir amb un miler d’objectes publicats i es preveu que s’ampliï i s’enriqueixi el contingut progressivament.

Ateneu Barcelonès

Testimonis artístics

L’Ateneu Barcelonès, associació cultural catalana de més de 150 anys d’història, compta amb un conjunt d’obres d’art de gran valor artístic i patrimonial.

Per fer difusió d’aquest llegat, l’Ateneu publicava les obres a través del seu gestor web. Aquesta plataforma no permetia visualitzar en un espai la totalitat de l’obra artística de la institució, ni afavoria la sincronització amb la base de dades d’objectes.

Gràcies al desenvolupament de Coeli, els Testimonis Artístics de l’Ateneu Barcelonès es difonen, gestionen i visibilitzen de manera global.

Vitis Catalana

Varietats de vinya presents als territoris de cultura catalana al llarg dels segles

El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (Vinseum) i el Grup de Recerca de les Varietats Autòctones i Tradicionals de la Vinya de l’àrea dels països de parla i cultura catalanes (GREVA) reuneixen en aquest projecte tota la informació lexicogràfica i descriptiva de la viticulura catalana i la publiquen mitjançant Coeli.

Les dades es processen amb la tecnologia de Coeli i es publiquen al website amb una personalització a mida, adaptant així les funcionalitats segons les necessitats de cerca i visualització de la informació.

Institut de Cultura de Barcelona

Projecte col·leccions obertes

L’Institut de cultura de Barcelona desenvolupa el projecte de Col·leccions obertes com un pas més enllà de publicar la col·lecció en línia, ja que posa a l’abast dels desenvolupadors la informació de les peces dels museus per tal que les puguin incorporar als seus projectes (apps, webs…) i millorar-ne la difusió.

Gràcies al projecte de Col·leccions obertes es pot accedir a aquesta informació (tant a les metadades com als objectes digitals) emprant una senzilla API, de manera que la informació associada a les peces pot ser fàcilment recuperada i sempre roman actualitzada.

Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya

Patrimoni material i immaterial

L’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (IPEC) preserva una immensa quantitat d’informació i evidències vives de la cultura catalana, tant material com immaterial.

Mitjançant Coeli, l’IPEC fa públic el seu catàleg a la xarxa sense necessitat d’extreure, duplicar o alterar les dades originals ni modificar els seus fluxos de treball.

El catàleg web es sincronitza automàticament amb l’eina de gestió de col·leccions de l’IPEC, mantenint tota la seva riquesa descriptiva, mentre utilitza les eines d’optimització web de Coeli.

CRAI. Universitat de Barcelona

Thesaurus de la Universitat de Barcelona (THUB)

El Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona (CRAI UB) publica el Thesaurus de la Universitat de Barcelona des del 1993.

A través de Coeli, s’ha fet una remodelació tecnològica on el tesaurus es publica en un entorn basat en la norma ISO 25964, en SKOS i orientat a la publicació en Linked Open Data, que integra la cerca de matèries de qualsevol dels repositoris o catàlegs de la UB.

D’aquesta manera, el THUB es pot consultar online amb trets innovadors i basat en estàndards descriptius i d’interoperabilitat.