Santa Eulalia

Arxiu històric de vestits i disseny de moda

Santa Eulalia, botiga de moda i sastreria d’home de Barcelona, va obrir l’arxiu històric online com a celebració del seu 175è aniversari.

Des de Coeli, juntament amb Nubilum, es van preparar les fitxes, es van normalitzar els vocabularis controlats, es va gestionar el tesaurus específic per a vestimenta, es va adaptar el disseny i finalment es va insertar la col·lecció dins el web de Santa Eulalia.

La col·lecció va sortir amb un miler d’objectes publicats i es preveu que s’ampliï i s’enriqueixi el contingut progressivament.

Institut de Cultura de Barcelona

Projecte col·leccions obertes

El projecte de col·leccions obertes va un pas més enllà de publicar la col·lecció en línia, ja que posa a l’abast dels desenvolupadors la informació de les peces dels museus per tal que les puguin incorporar als seus projectes (apps, webs…) i millorar-ne la difusió.

Gràcies al projecte de col·leccions obertes es pot accedir a aquesta informació (tant a les metadades com als objectes digitals) emprant una senzilla API, de manera que la informació associada a les peces pot ser fàcilment recuperada i sempre roman actualitzada.

Vitis Catalana

Varietats de vinya presents als territoris de cultura catalana al llarg dels segles

El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (Vinseum) i el Grup de Recerca de les Varietats Autòctones i Tradicionals de la Vinya de l’àrea dels països de parla i cultura catalanes (GREVA) reuneixen en aquest projecte tota la informació lexicogràfica i descriptiva de la viticulura catalana i la publiquen mitjançant Coeli.

Les dades es processen amb la tecnologia de Coeli i es publiquen al website amb una personalització a mida, adaptant així les funcionalitats segons les necessitats de cerca i visualització de la informació.