Vols publicar la teva col·lecció patrimonial a una pàgina de WordPress?

Utilitza el plugin de WordPress de Coeli, l'eina imprescindible per a la difusió del patrimoni

Si sou una institució cultural que voleu difondre el patrimoni que teniu als vostres museus, tenim una solució tecnològica per a vosaltres: el nostre plugin de WordPress per a la publicació en línia de les col·leccions patrimonials. Amb aquesta eina, podeu compartir les vostres col·leccions amb tothom de manera fàcil i accessible des de qualsevol dispositiu.

En aquesta entrada, t’expliquem què és i quins són els beneficis del nostre plugin de WordPress. Per fer-ho, també afegim tres casos d’èxit d’exemple perquè puguis veure com l’utilitzen les institucions per difondre les seves col·leccions.

Logo Museu Pau Casals i Fundació Pau Casals

“El procés de publicació ha estat molt àgil, fàcil i pràctic. És una eina que permet fer modificacions de manera molt senzilla i adaptar-se a les necessitats de les nostres col·leccions. A més a més, l’actualització de les dades és immediata”

Isaura Solé · Arxiu. Gestió i documentació de col·leccions

El plugin de WordPress de Coeli: fàcil, accessible i escalable

T'expliquem quins són els beneficis d'utilitzar el nostre plugin de WordPress

En el cas concret del plugin de WordPress de Coeli per a la publicació en línia de col·leccions patrimonials, es tracta d’una eina que s’integra en el CMS WordPress per millorar la teva presència en línia, publicant les teves col·leccions patrimonials de manera fàcil i accessible per a tothom. Així, els visitants del lloc web del museu poden explorar les col·leccions de manera interactiva i descobrir les històries que hi ha darrere de les peces exposades.

Augmenta o millora la visibilitat de les teves col·leccions patrimonials

Gràcies al plugin de Coeli, les institucions culturals poden publicar les seves col·leccions en línia dins del mateix lloc web de WordPress, d’una forma molt senzilla, permetent l’accés a un públic més ampli i divers. Així doncs, t’ajuda a difondre la cultura i el patrimoni de manera més eficaç, i permet a les persones accedir a continguts que, d’una altra manera, no seria possible.

Visualització d'imatges, audios, vídeos i PDFs

El plugin de Coeli ofereix una gran varietat d’eines i opcions per personalitzar la publicació de les col·leccions patrimonials dels museus. Segons les teves necessitats, podràs configurar quins camps vols que apareguin als llistats, a les pàgines de fitxa i al cercador del teu lloc web. També suporta la previsualització dels mateixos formats disponibles des del backoffice de Coeli: els formats més estàndard d’imatge (JPG, PNG, etc.), àudio, vídeos, i PDFs.

Actualitza les dades en temps real

Un dels grans avantatges de tenir el plugin de WordPress per a la publicació de col·leccions patrimonials és la garantia que la informació presentada està sempre actualitzada. El plugin es connecta directament amb la base de dades de Coeli: això vol dir que estalviaràs temps perquè qualsevol canvi a la base de dades es reflectirà immediatament a la teva pàgina web, com ara l’addició de noves col·leccions o l’actualització d’alguna dada.

“La publicació amb aquest aplicatiu [el plugin de WordPress de Coeli] ens ha permès mostrar les col·leccions d’instruments dels museus catalans d’una forma senzilla, accessible i clara”

Marisa Ruiz Magaldi · Curator / Cap de Col·leccions i Documentació

Llistats, agrupacions, filtres, cerca lliure i cerca avançada

T’ajudem a crear narratives per als usuaris: dissenya llistes separades per a cadascuna de les teves col·leccions, agrupa-les segons la teva narrativa o mostra-les alhora. A més a més, el plugin de Coeli disposa de funcionalitats per permetre la descoberta a l’usuari com els filtres, dinàmics i visuals, la cerca lliure, que permet cercar per text a tota la fitxa, o també la cerca avançada per fer cerques específiques segons el camp.

Flexibilitat de personalització

El plugin ja disposa d’una visualització per defecte perquè es pugui implementar el més ràpid possible. A la vegada, els tècnics web de la institució poden personalitzar completament el look&feel de la col·lecció online. A través de PHP, CSS i HTML es pot canviar el disseny, l’estructura i incorporar elements com cronologies, mapes i molt més. Això permet als museus adaptar la seva presentació en línia a les seves necessitats específiques i al seu estil únic.

Exemples de l'ús del plugin de WordPress

La millor manera de mostrar el patrimoni cultural en línia

A continuació, us presentem tres exemples de pàgines web on s’ha utilitzat el plugin de Coeli per a la publicació de col·leccions patrimonials: el Museu Pau Casals, el Catàleg d’Instruments de Catalunya i l’Arxiu Lliure. Cada exemple demostra les diferents maneres en què es pot personalitzar el plugin de WordPress de Coeli per satisfer les necessitats de cada institució cultural.

Logo Museu Pau Casals i Fundació Pau Casals

Col·lecció patrimonial de Pau Casals

Museu i Fundació Pau Casals

Col·lecció d’instruments musicals, objectes personals, arts decoratives, mobiliari, etc.

Visita la web

Catàleg d'instruments de Catalunya

Museu de la Música

Inventari de 17 institucions culturals per a la difusió del patrimoni musical català

Visita la web

Arxiu patrimonial del Teatre Lliure

Teatre Lliure

Fons documental de cartells, vestuari, fotografies, vídeos d’espectacle, entrevistes, etc.

Visita la web

En resum, el nostre plugin de WordPress per a la publicació en línia de les col·leccions patrimonials dels museus és una eina molt útil per difondre el vostre patrimoni amb tothom. És un aplicatiu fàcil d’instal·lar i d’utilitzar, que ofereix una experiència molt valuosa per als vostres visitants per gaudir del vostre patrimoni cultural.

👩‍💻 Vols saber més coses de Coeli?

Si t’has quedat amb ganes de conèixer més detalls sobre Coeli, t’animem a inscriure’t al nostre butlletí. Coeli és un software as a service (SaaS) que ofereix solucions tecnològiques per a museus, arxius, biblioteques, galeries d’art i universitats. El nostre equip treballa dia a dia per oferir un servei de màxima qualitat, perquè cada projecte és únic.