Neix #museuobert: una iniciativa per difondre col·leccions de museus en línia

Els museus s’uneixen durant el confinament per entrar a casa del ciutadans

Actualment ens trobem davant una situació excepcional que ningú esperava fa només uns pocs mesos. L’arribada d’una pandèmia i el confinament a casa ha afectat a moltes indústries i sectors, entre ells el de la cultura, i és necessària una solució per evitar una aturada completa.

Inspirats per aquest brot de creativitat i solidaritat, les empreses Coeli i Nubilum han engegat un projecte per mantenir viva l’acció cultural als museus de Catalunya durant el 2020 i fer front a la quarantena. Cedint de forma gratuïta la seva infraestructura, Coeli ofereix als museus que es sumin a la iniciativa la possibilitat de difondre el seu patrimoni en línia.

#museuobert: els museus entren a casa

Aquesta iniciativa es dirigeix tant als museus que no disposen de les seves col·leccions en línia com aquells que ja les tenen disponibles. L’objectiu és unir forces per difondre la cultura en un context tant complex com és l’actual.

El portal museuobert.cat permet la visualització i difusió de les col·leccions de museus que es sumin a la iniciativa, així com una intuitiva cerca per camps i museus, facilitant la publicació a les xarxes socials, un dels eixos més forts en aquests moments de confinament.

El principal objectiu: ajudar a comunicar i difondre el patrimoni cultural

  • Treballant per visibilitzar les col·leccions
  • Facilitant als museus les eines de difusió de les seves col·leccions.
  • Posant a l’abast de tots els ciutadans el patrimoni cultural.
  • Transmetent coneixement a través de les xarxes socials
  • Ajudant als professionals a seguir treballant i a no aturar la seva activitat.

Així és #museuobert

Vols formar part del projecte?

Demana més informació amb el següent formulari:


    Subscriu-te al butlletí o segueix-nos a les xarxes socials @CoeliPlatform per conèixer més novetats sobre gestió de patrimoni cultural.