METAGLAM, un projecte d'innovació per a la divulgació de col·leccions

L'equip de Coeli s'uneix al projecte en qualitat d'experts en arquitectura de dades

Investigació de la navegació 3D en entorns virtuals i d’una interfície online que permeti l’accés i la consulta de continguts a partir del seu enriquiment amb intel·ligència artificial.

Logo de Metaglam

El projecte METAGLAM se centra en la investigació d’una interfície de navegació 3D i en la realització d’una prova pilot amb els fons de la Biblioteca Nacional de Catalunya vinculats a les avantguardes artístiques. El projecte inclou, per una banda, l’enriquiment dels continguts mitjançant intel·ligència artificial i, per l’altra, la integració dels usuaris i dels usos que fan d’aquests continguts de cara a millorar-ne la navegació i les recomanacions.

Actualment, la navegació en entorns digitals es basa en el format llista, és a dir, un conjunt de resultats ordenats de forma lineal de major a menor interès. El projecte METAGLAM investiga com optimitzar la navegació i les cerques si aquests continguts es disposen en un espai virtual tridimensional no necessàriament figuratiu, és a dir, sense la necessitat de situar un avatar-usuari en una biblioteca i reproduir els moviments com si es tractés d’una biblioteca real.

Coeli participa en el projecte en qualitat d’experts en l’arquitectura de dades i metadades. A banda de Coeli, el consorci compta amb Eurecat, a través de la seva Unitat de Big Data & Data Science i el Departament de Consultoria, l’empresa MMC i la participació de la Biblioteca Nacional de Catalunya.

Projecte: METAGLAM – Millores en la divulgació de col·leccions mitjançant l’enriquiment de les metadades amb intel·ligència artificial i l’ús de noves formes de navegació tridimensional

Referència del projecte: PLEC2022-009322

Programa i convocatòria: Projecte finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació, Programa Estatal per a Impulsar la Investigació Científicotècnica i la seva Transferència de l’Agència Estatal d’Investigació dins de la convocatòria «Projectes en línies estratègiques 2022»

👩‍💻 Vols saber més coses de Coeli?

Si t’has quedat amb ganes de conèixer més detalls sobre Coeli, t’animem a inscriure’t al nostre butlletí. Coeli és un software as a service (SaaS) que ofereix solucions tecnològiques per a museus, arxius, biblioteques, galeries d’art i universitats. El nostre equip treballa dia a dia per oferir un servei de màxima qualitat, perquè cada projecte és únic.