Les propostes narratives de Coeli

L’equip de Coeli estem treballant cada dia perquè l’experiència de l’usuari sigui única i diferent de l’experiència real.

Com? Creant diferents tipus de navegació, inventant noves narratives, pensant no només en horitzontal, sinó que en totes direccions.

Creem continguts adaptats a cada tipologia de col·lecció.

Per començar, és imprescindible conèixer l’objectiu de cada centre per poder publicar les seves col·leccions d’una manera coherent.

En segon moment caldrà fer un estudi de les necessitats del client, per crear una narrativa diferent en funció de les seves expectatives.

En aquest article descobrirem alguns dels exemples més representatius de les propostes narratives de Coeli.

Arquitecturacatalana.cat

Partint de les intervencions realitzades pels arquitectes i relacionant tota la documentació recopilada pel COAC, podem descobrir «paradigmes» interessants com: “l’obra es va construir durant els anys de les olimpíades de l”92″, “quines infraestructures sanitàries s’han construït” i alhora conèixer “com s’han relacionat els arquitectes en funció dels projectes que han desenvolupat conjuntament”. Finalment vam aconseguir crear un portal que permeti a l’usuari explorar tot el panorama de l’arquitectura catalana des del sofà de casa seva.

Descobreix-ne més aquí.

Museuobert

És un portal nascut d’un projecte solidari i creat en col·laboració entre Coeli i Nubilum durant el confinament,que permet visitar i compartir les col·leccions de més de 20 museus catalans.

L’objectiu és oferir presència online als museus catalans i compartir les seves col·leccions a les xarxes socials, com Twitter, Instagram i Facebook.

Hem creat una passarel·la d’imatges que permet visitar les col·leccions de tots els museus participants, singularment o també veure les seves “Propostes”, petites exposicions virtuals creades pels mateixos museus per al portal digital.

Descobreix-ne més aquí.

Vitis Catalana

Projecte liderat pel Centre de Documentació Vinseum i la secció de Viticultura i Enologia de la Institució Catalana d’Estudis Agraris per contribuir a la investigació i difusió de les varietats de vinya presents en els territoris de cultura catalana al llarg del temps.

Descobreix-ne més aquí.

Vitis Catalana

Objectes Enllaçats

És un projecte impulsat pel Centre de Documentació del Museu del Disseny que uneix la documentació del museu i la de la biblioteca, fent-ne difusió conjunta.

S’ha integrat tot el coneixement del patrimoni que conserva el museu, com, per què i de quina manera s’han realitzat les peces de disseny. 

Com? Relacionant dissenyadors i objectes amb l’ajuda d’audiovisuals (creats pel museu entrevistant els dissenyadors), textos i cronologies.

Descobreix-ne més aquí.

Bioexplora y OMNIUS

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona té diferents col·leccions: Zoologia, Geologia i Botànica. ada disciplina ha evolucionat de manera independent, amb la consegüent coexistència de diferents CMS i bases de dades independents.

Com a resultat s’ha aconseguit una exploració transversal de les diferents base de dades de l’MCNB.

Descobreix-ne més aquí.

Bioexplora i Omnimus

Santa Eulalia

Botiga històrica de Barcelona dedicada a la moda, que va obrir la seva col·lecció online amb motiu dels seus 175 anys. Ens van demanar posar en valor la seva col·lecció de moda i donar autoritat històrica a la seva marca.

El que hem fet és crear una web que transmeti una imatge de tradició. S’ha creat un aparador virtual que permet acostar el client a la història d’aquesta botiga.

A través de Coeli Cirrus i el seu widget de publicació per defecte, han publicat la seva col·lecció a la web amb un clic.

Descobreix-ne més aquí.

Archivo de Santa Eulalia

Subscriu-te al butlletí o segueix-nos a les xarxes socials @CoeliPlatform per a conèixer més novetats sobre gestió de patrimoni cultural.