Jornada oberta per a tots els professionals de col·leccions patrimonials

Jornada amb l’esperit de reunir institucions culturals de diferents àmbits del patrimoni per explicar com estan gestionant les seves col·leccions.

Reserva't el dia!

14 de novembre de 2019, de 9 a 14h

Sobre què?

Serà una jornada amb la participació de diferents institucions catalanes per posar sobre la taula conceptes actuals com les dades obertes, col·leccions en línia, interoperabilitat, gestió de col·leccions, terminologia i catalogació, tant d’àmbits públics com privats, de diferent tipologia patrimonial.

De primera mà veurem exemples reals, des de la preparació de dades abans d’utilitzar un sistema documental, fins a la difusió centralitzada de múltiples bases de dades. També guardarem un raconet per ensenyar-vos les novetats de Coeli.

Programa

La jornada ens permetrà obtenir una bona contextualització del que s’està fent actualment en algunes institucions patrimonials:

09:00 – 9:15 Benvinguda i presentació

09:15 – 10:40 Coeli com a sistema de gestió de col·leccions

09:40 – 10:00 Els testimonis artístics de l’Ateneu Barcelonès (Miguel Ángel Torrijos)

10:00 – 10:20 Documentar i inventariar l’arquitectura moderna i contemporànea de Catalunya. Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Carlos Reyes)

10:20 – 10:40 Vitis Catalana: una eina de suport a la recerca per a l’estudi de la història de les varietats de raïms a Catalunya. Centre de Documentació VINSEUM (Jordina Escala)

10:40 – 11:00 La gestió integral i la difusió de les col·leccions d’objectes i documentació d’arxiu de Santa Eulalia (Carme Vidal i Maria Ridao)

11:00 – 11:30 Pausa cafè

11:30 – 12:00 Interoperabilitat, normalització i multilingüisme amb Coeli

12:00 – 12:20 La difusió dels elements del patrimoni Etnològic de Catalunya. Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya (IPEC) (Roger Costa i Marcos Yañez)

12:20 – 12:40 «Objectes Enllaçats». Integrant dades dels fons d’arxiu, museu i biblioteca al Museu del Disseny de Barcelona (Albert Díaz)

12:40 – 13:20 Omnimus i Bioexplora, la capa d’interoperabilitat i de difusió de les dades obertes. Museu de Ciències Naturals de Barcelona (Jordi Agullò)

13:20 – 13:40 Presentació de la versió freemium de Coeli

13:40 – 14:00 Resum i cloenda

Per a qui?

Adreçada a tots els professionals del sector de gestió de col·leccions patrimonials per a museus, arxius, galeries d’art, biblioteques i tot tipus d’institucions de la memòria.

Com puc inscriure'm?

L’entrada és lliure amb inscripció prèvia. És necessària la inscripció ja que l’aforament és limitat.

AVÍS: hem arribat al límit d’aforament. Tot i així, inscriu-te igualment perquè SEGONS EL NÚMERO D’INSCRITS FAREM EL POSSIBLE PER AMPLIAR LA SALA.
T’anirem actualitzant sobre l’estat de la teva inscripció.


Pròximament anirem completant la informació de la jornada en aquesta mateixa entrada del blog.

Subscriu-te al butlletí per seguir informat.