Què és la II Jornada Coeli?

La II Jornada Coeli: Col·leccions Patrimonials & Innovació Digital, que s’ha celebrat el 2 de juny de 2022 a l’Ateneu Barcelonès, és un espai d’intercanvi entre professionals d’institucions culturals d’arreu de Catalunya. En aquesta segona edició, l’esdeveniment ha reunit més de cent seixanta professionals de museus, arxius, biblioteques, universitats i galeries.

Ponències, taules rodones i activitats

Amb motiu de la temàtica de la II Jornada Coeli, enguany hem tingut l’honor de comptar amb casos pràctics d’innovació dins el món de les col·leccions patrimonials. Els protagonistes de l’acte han estat els projectes en clau digital: des de la catalogació amb eines d’intel·ligència artificial de la mà del Teatre Lliure, fins a la gestió transversal del Museu Pau Casals o les estratègies digitals per a la difusió en línia. Si vols consultar el programa complet, fes clic aquí.

U, dos, tres... Creem una col·lecció!

+150 objectes publicats pels assistents

Els assistents han participat en la creació d’una col·lecció patrimonial in situ, que ha aglutinat més de 150 objectes de diverses tipologies. Durant la pausa cafè de la II Jornada Coeli, els assistents han fotografiat elements del seu voltant que, més endavant, han documentat conjuntament al nostre entorn de catalogació. Gràcies al plug-in de Coeli que possibilita la publicació en línia, hem publicat de forma instantània la col·lecció de la II Jornada Coeli: una amalgama de plantes, cafès, cartells, rajoles hidràuliques, acreditacions i fotografies dels companys d’equip.

Persona fent una fotografia amb el mòbil a la Jornada Coeli 2022

La II Jornada Coeli: Col·leccions Patrimonials & Innovació Digital ha comptat amb una subvenció per a l’organització d’esdeveniments de contingut cultural digital a Catalunya (CLT099) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Vols recuperar els vídeos de la #JornadaCoeli22?

Et convidem a recuperar les ponències i taules rodones que varen participar a la II Jornada Coeli: Col·leccions Patrimonials & Innovació Digital a través d’aquesta llista de vídeos de Youtube que posem a la teva disposició.

T’animem a compartir-los mitjançant el hashtag #JornadaCoeli22 i esperem veure’t a la propera edició d’aquest esdeveniment. Segueix-nos a les xarxes socials (@CoeliPlatform) si vols estar al dia de les novetats de cultura digital.