El patrimoni de Pau Casals, a l'abast de tothom

Descobreix com gestionar i publicar la teva col·lecció a través de les solucions de Coeli

Una de les novetats de la flamant pàgina web de la Fundació Pau Casals i el Museu Pau Casals és la possibilitat de consultar el fons d’arxiu i les col·leccions del museu en línia, que han estat gestionades i publicades mitjançant el software de Coeli. Vols descobrir de quina manera hem tractat les múltiples bases de dades amb el nostre software de gestió patrimonial?

Museu Pau Casals Exterior

© Fundació Pau Casals

Les necessitats d'aquest projecte

T'expliquem quin és el context d'aquest cas pràctic

Un dels requeriments clau, en vista de les múltiples bases de dades procedents tant de l’arxiu com del museu, és la centralització de la informació dins d’un mateix entorn de consulta. Coeli és una eina àgil i moderna que actua com a hub d’integració que permet habilitar diferents entorns de treball per a una gestió de la col·lecció àgil i intuïtiva, optimitzant-ne el flux de treball. A més a més, també compta amb eines integrades per a la difusió de col·leccions en línia.

En aquest cas, la solució Coeli Enterprise ofereix als clients una potent eina de gestió de col·leccions integral: catalogació avançada, gestió de la col·lecció integral (moviments, préstecs, exposicions, etc.) i publicació de la col·lecció en línia.

ENTERPRISE

Publicació | Catalogació | Gestió integral
Optimitza la teva institució amb millors pràctiques en gestió de col·leccions

Més informació

La partitura de metadades

Com ha estat el desenvolupament de la migració?

Les migracions són processos complexos, especialment si provenen de múltiples bases de dades, així que han calgut diversos ajustaments (fases de càrrega d’imatges per substituir les antigues amb les noves, reducció de vocabularis repetits, afegir noves metadades, etc.). També s’han creat noves fitxes en lot procedent de la digitalització, vinculant-les als respectius expedients. El gran avantatge del procés ha estat incloure-ho tot sota el mateix model de dades, seguint les directrius del estàndard internacional Spectrum de Collections Trust, que permet gestionar el patrimoni de forma rigorosa.

Logo Museu Pau Casals i Fundació Pau Casals

“Durant el procés, ha estat clau l’assessorament i l’expertesa dels professionals de Coeli que ens ha permès fer una migració ràpida i aclarir els dubtes que ha anat sorgint en el camí” (Núria Ballester, Directora del Museu Pau Casals)

La publicació de la col·lecció en línia

Col·lecció d’instruments musicals, objectes personals, arts decoratives, mobiliari, etc.

En un món interconnectat, la publicació en línia dels patrimoni d’una institució és vital. Directament des de Coeli, l’usuari decideix quins béns patrimonials vol publicar i visualitza el seu catàleg en línia en un sol clic. Això és possible gràcies als widgets predissenyats, el plugin de WordPress i l’API de Coeli, que permeten la publicació de la col·lecció fàcilment.

En aquest sentit, la publicació en línia del patrimoni de la Fundació Pau Casals i el Museu Pau Casals ha implicat un treball intens per decidir quins camps es publiquen, repassar vocabularis i camps de metadades, retocar el disseny, crear les agrupacions destacades i digitalitzar la documentació més rellevant per a la fase de sortida.

Col·lecció del Museu Pau Casals

Explora el conjunt de rellevància patrimonial

DESCOBREIX-LA
  • Obres d'art
  • Objectes personals
  • Objectes commemoratius
  • Instruments musicals
  • Mobiliari i arts decoratives

Fons Pau Casals

Descobreix l'arxiu documental únic

DESCOBREIX-LA
  • Fons textual
  • Fons d'imatges
  • Fons sonor i audiovisual
  • Fons gràfic

Les millores en la gestió de la col·lecció

Coeli t'acompanya per elevar la teva col·lecció al següent nivell

Les múltiples bases de dades, tant de l’arxiu com del museu, actualment es gestionen amb Coeli, que és un software més àgil i intuïtiu. Una de les millores gràcies a Coeli és la centralització de la informació en un mateix espai de consulta, que agilitza el flux de treball intern dels professionals de la Fundació Pau Casals i el Museu Pau Casals. A més a més, també es poden extreure documents en formats Word i Excel per crear informes de treball personalitzats i estadístiques anuals (creació de fitxes, número d’objectes, etc.). Així doncs, a mida que augmenti el contingut digitalitzat, la Fundació Pau Casals i el Museu Pau Casals podran incloure’l amb autonomia a Coeli per difondre’l a la pàgina web a través d’un clic.

Sobre Coeli

Coeli és un sistema de gestió de col·leccions per a museus, arxius, biblioteques, galeries d’art i molt més, que ofereix solucions per a la catalogació, gestió de col·leccions i publicació de col·leccions en línia. L’equip de Coeli t’ofereix un servei de màxima qualitat, perquè cada projecte és únic.

Sol·licita'n una prova

Contacta amb nosaltres

+34 931 006 233

info(arrova)coeli.cat

Carrer de Casanova, 27, àtic 2a 08011, Barcelona