El Fons Pau Casals i la col·lecció del Museu Pau Casals en línia gràcies al software de Coeli

El llegat cultural de Pau Casals, a l’abast de tothom. Una de les novetats de la flamant pàgina web de la Fundació Pau Casals i el Museu Pau Casals és la possibilitat de consultar el fons d’arxiu i les col·leccions del museu en línia, que han estat gestionades i publicades mitjançant les eines de Coeli. Vols descobrir de quina manera hem tractat les múltiples bases de dades amb el nostre software de gestió patrimonial?

Des de Coeli, treballem per optimitzar la gestió de col·leccions patrimonials a través de la nostra tecnologia. En aquesta entrada, t’expliquem de quina manera potenciem la difusió del llegat patrimonial, artístic i humà de Pau Casals mitjançant la nostra plataforma documental.

Quines són les necessitats?

Un dels requeriments clau, en vista de les múltiples bases de dades procedents tant de l’arxiu com del museu, és la centralització de la informació dins d’un mateix entorn de consulta. Coeli és una eina àgil i moderna que actua com a hub d’integració que permet habilitar diferents entorns de treball. D’aquesta manera, resseguim l’estructura de cada institució per agilitzar-ne el flux de treball.

Museu Pau Casals Exterior

En aquest cas, la solució Pla Gestió (Cumulonimbus) ofereix als clients una potent eina de gestió integral: documentació avançada, registre de l’històric de tasques (moviments, préstecs, ingressos, etc.) i publicació de la col·lecció en línia.

La partitura de metadades

Desenvolupament de la migració

Les migracions són processos complexos, especialment si provenen de múltiples bases de dades, així que han calgut diversos ajustaments (fases de càrrega d’imatges per substituir les antigues amb les noves, reducció de vocabularis repetits, afegir noves metadades, etc.). També s’han creat noves fitxes en lot procedent de la digitalització, vinculant-les als respectius expedients.

El gran avantatge del procés ha estat incloure-ho tot sota el mateix model de dades, seguint les directrius del estàndard internacional Spectrum de Collection Trust, que permet gestionar el patrimoni de forma integral.

Logo Museu Pau Casals i Fundació Pau Casals

“Durant el procés, ha estat clau l’assessorament i l’expertesa dels professionals de Coeli que ens ha permès fer una migració ràpida i aclarir els dubtes que ha anat sorgint en el camí” (Núria Ballester, Directora del Museu Pau Casals)

Benvinguts al concert

Publicació de la col·lecció en línia

En un món interconnectat, la publicació en línia dels recursos és vital. Directament des de Coeli, l’usuari decideix quins béns patrimonials vol publicar i visualitza el seu catàleg en línia en un sol clic. Això és possible gràcies als widgets predissenyats, que permeten la publicació de la col·lecció sense necessitat de desenvolupament web. Fes clic als següents recursos per navegar pel fons d’arxiu i la col·lecció del museu.

Col·lecció del Museu Pau Casals

Conjunt de rellevància patrimonial
  • Obres d’art
  • Objectes personals
  • Objectes commemoratius
  • Instruments musicals
  • Mobiliari i arts decoratives
DESCOBREIX-LA

Fons Pau Casals

Arxiu documental únic
  • Fons textual
  • Fons d’imatges
  • Fons sonor i audiovisual
  • Fons gràfic
DESCOBREIX-LA

La publicació en línia del patrimoni de la Fundació Pau Casals i el Museu Pau Casals ha implicat un treball intens per decidir quins camps es publiquen, repassar vocabularis i camps de metadades, retocar el disseny, crear les agrupacions destacades i digitalitzar la documentació més rellevant per a la fase de sortida.

La gestió de col·leccions al següent nivell

Les múltiples bases de dades, tant de l’arxiu com del museu, actualment es gestionen amb un software més àgil i intuïtiu. Una de les millores gràcies a Coeli és la centralització de la informació en un mateix espai de consulta, que agilitza el flux de treball intern dels professionals de la Fundació Pau Casals i el Museu Pau Casals.

A més a més, també es poden extreure documents en formats Word i Excel per crear informes de treball i estadístiques anuals (creació de fitxes, número d’objectes, etc.).

A mida que augmenti el contingut digitalitzat, la Fundació Pau Casals i el Museu Pau Casals podran incloure’l a Coeli per difondre’l fàcilment a la pàgina web a través d’un clic.

Base de dades centralitzada

Tecnologia interoperable

Gestió integral

Cartell Orquestra Pau Casals
Fundació Pau Casals. Fons gràfic: Cartell de l'Orquestra Pau Casals

Som experts en la tecnologia del sector GLAM, t’acompanyem a fer créixer els teus projectes amb un segell de qualitat tecnològica i humana. Així doncs, si vols conèixer la nostra plataforma documental més de prop, fes un cop d’ull a totes les possibilitats a través dels nostres casos d’èxit o contacta’ns sense cap compromís.