La sortida en línia de l'Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya (IPEC)

L’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya, implementat des de 1994, no es tracta d’un mer inventari de béns, i un dels resultats més visibles és la base de dades d’elements de patrimoni etnològic. En l’actualitat compta amb més de 43.000 elements inventariats, de tres tipologies principals: mobles, immobles i immaterials.

La seva sortida en línia s’ha fet mitjançant l’aplicatiu Coeli. Per facilitar la consulta als usuaris externs s’han agrupat les fitxes en nou categories fictícies que funcionen de punts d’accés temàtics, i per altra banda, poden recuperar la informació que desitgin per mitjà de cerques simples, avançades i filtres, com per exemple per nom de l’element, localització o ús i funció.

Consulta els elements del patrimoni etnològic.

Autors del resum: Roger Costa y Marcos Yañez

Aquest és un cas pràctic de la publicació en línia d’una col·lecció etnològica mitjançant els widgets de Coeli al web de la pròpia institució.

Seguidament podeu consultar la presentació a càrrec de Roger Costa i Marcos Yañez, del Servei de Recerca i Protecció de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Ponència que va tenir lloc a l’Ateneu Barcelonès el passat 14 de novembre de 2019 durant la Jornada oberta de gestió i difusió de col·leccions patrimonials amb Coeli. #JornadaPatrimoniCoeli


Aquest post fa referència a la ponència de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya (IPEC) que es va realitzar a la Jornada oberta en gestió i difusió de col·leccions patrimonials amb Coeli, que va tenir lloc el dijous 14 de novembre de 2019 a Barcelona.

Subscriu-te al butlletí o segueix-nos a les xarxes socials @CoeliPlatform per conèixer més novetats sobre gestió de patrimoni cultural.